Veelgestelde vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen met betrekking tot Cooperator. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op!

Samen bereik je meer dan alleen

Dat kan met iedereen die ook een Cooperator account heeft.

Men kan met een Freemium account gebruik maken van bijna alle basisfunctionaliteiten. Het is echter niet mogelijk om een afgeschermde omgeving te creëren. 

Cooperator werkt in de tariefstelling met staffels die gerelateerd zijn aan de grootte, in ledenaantal (op tiental afgerond), van de vereniging of stichting. Stel dat de vereniging 180 leden telt, dan betreft de staffelgrootte dus 180, wat neerkomt op het onderstaande:

Aantal leden 1 – 180:                         € 1,50 per gebruiker per maand

Aantal leden 181 – 360:                     € 1,00 per gebruiker per maand

Aantal leden  361 en verder:            € 0,50 per gebruiker per maand

De genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Voor de prijsberekening wordt alleen gekeken naar het aantal gebruikers. Het is niet van belang hoe deze gebruikers over de leden verdeeld zijn. De staffelgrootte wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld o.b.v. het dan actuele ledenaantal. Tussentijdse schommelingen in ledenaantal hebben omwille van efficiëntie geen invloed. Vanuit Cooperator worden geen aanvullende eenmalige of terugkerende kosten in rekening gebracht.

De klantenservice is telefonisch bereikbaar van ma t/m vrij tussen 09:00 – 17:00 uur op +31 13 594 4102. Gaat uw voorkeur naar e-mail? Stuur dan uw vraag gerust naar info@cooperator.nl.

Als je een nieuwe groep wilt aanmaken, onderneem je de volgende stappen:

1. Ga met je muis over Groepen  in de navigatiebalk.
2. Klik vervolgens op Nieuwe groep.

Er verschijnt een pagina waarop je alle informatie voor jouw nieuwe groep kunt invullen.

3. Geef je groep een naam.
4. Klik op Omschrijf deze groep als je een omschrijving wilt toevoegen.

Binnen Cooperator kennen we drie typen privacyinstellingen met betrekking tot groepen. Er zijn open, besloten en verborgen groepen. Elk type heeft andere eigenschappen. Van bepaalde groepen kun je zelf lid worden maar voor lidmaatschap van een verborgen groep heb je een uitnodiging nodig.  

Als je lid bent van een verborgen groep zie jij de groep wel op jouw eigen profiel en in het groepenoverzicht staan. Berichten en andere inhoud van deze groep komt voor jou gewoon op de homepage terecht, net zoals de inhoud van alle andere groepen.

Je kunt uitgenodigd worden voor een verborgen groep. Zodra je de uitnodiging accepteert, ben je lid. Dan zie je dus de groep en de bijbehorende inhoud op Cooperator verschijnen.  

Als je een chat met meerdere mensen wilt starten, onderneem je de volgende stappen:

1. Klik op ‘+ Nieuwe chat’ in de chatbalk aan de linkerkant.

2. Zoek vervolgens op de personen waarmee je wilt chatten en vink het hokje bij de betreffende personen aan.

3. Klik op ‘Chat aanmaken’.

Je komt nu terecht in de chatgroep die je zojuist hebt aangemaakt en kunt hierin met meerdere mensen tegelijk een gesprek voeren. Je ziet in de rechterkolom wie er allemaal in deze groep zitten. Je kunt altijd meer leden toevoegen of verwijderen.

4. Typ nu een bericht voor je collega’s en druk op enter of klik op de pijl rechts van het veld waarin je een bericht hebt getypt. 

Als iemand een chatbericht stuurt binnen een groepchat, ontvangen alle andere groepsleden daar een notificatie van. Zo is iedereen altijd op de hoogte.

Van een open groep kan iedereen lid worden. Navigeer naar de groep waarvan je lid wilt worden en klik op Word lid. Je zit dan direct in de groep

Als je lid wilt worden van een besloten groep, zijn er twee mogelijkheden:

  • Je kunt je aanmelden door op de groepspagina op Toegang tot deze groep aanvragen te klikken. Er wordt vervolgens een verzoek ingediend aan de beheerder van de groep. Als de beheerder jouw verzoek goedkeurt, word je aan de groep toegevoegd.
  • Er zijn ook besloten groepen waarbij je geen verzoek tot aanmelden kunt indienen. Deze groepen zijn alleen op uitnodiging. Je zult dus de beheerder moeten benaderen om te vragen om een uitnodiging.

 

Lid worden van een verborgen groep kan alleen op uitnodiging van een groepsbeheerder.